Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Dr. Barna Lajos PhD

Magyar Épületgépészek Napja 2012

Dr. Barna Lajos PhD

főszerkesztő
Magyar Épületgépészet

A Magyar Épületgépészek Napját a hagyományokhoz híven 2012-ben immár 17. alkalommal rendezték meg. A rendezvény ezúttal kétnapos volt: az első napon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen került sorra az Épületgépészeti Oktatás Napja, míg a második napon a Corinthia Grand Hotel Royal kiállítási és konferencia központjában rendezték meg a nemzetközi konferenciát és a kiállítást. A szakma legrangosabb rendezvényét a szálloda gyönyörű báltermében megtartott bál zárta.

A két rendező szervezet, a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség az integrációra helyezte a hangsúlyt. A két nap az egység és az összefogás szükségességét hirdette, és valóban meg is mozdította az épületgépészet mértékadó szervezeteit és résztvevőit. A válság ellenére évek óta nem volt ennyi kiállító és látogató. A színvonalas szakmai események valóságos tömeget mozgattak meg.

A rendezvény több újdonsággal szolgált: az első mindjárt az Épületgépészeti Oktatás Napja, és ennek keretében a frissen végzett szakembereknek meghirdetetett Diplomadíj pályázat, valamint a PhD hallgatók munkáinak megismertetése. Az előadások két párhuzamos szekcióban zajlottak: délelőtt a Diplomadíj pályázatra benyújtott dolgozatok előadása mellett az Épületgépészeti Tervpályázatra érkezett pályamunkák szerzői mutatták be tervezési munkáikat. Délután a PhD szekció mellett épületgépész cégek képviselői adtak tájékoztatást a cégnél elért fejlesztési eredményekről. A délelőtti és délutáni szekciók között lehetőség nyílt az Épületgépészeti ésGépészeti Eljárástechnika Tanszék megújuló laboratóriumainak megtekintésére és a fejlesztési elképzelések meghallgatására.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!