Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

A közelmúlt és a közeljövő két fontos szakmai konferenciájának központi kérdése az épületek energiafelhasználása, ezért novemberi számunk kiemelten foglalkozik ezzel a témával.

A Debreceni Szaknapok keretében több előadó is foglalkozott a közel zéró energiaigényű épületek kérdésével. E számunkban két előadásból készült cikket is közreadunk. Az egyik szerző azt vizsgálja, hogy megéri-e közel nulla energiaigényű épületeket építeni? Másik cikkünkben az épületek energetikai követelményéinek költségoptimalizált szintjét megalapozó számításokról lesz szó.

A Magyar Épületgépészek Napja keretében rendezett nemzetközi konferencia egyik témája is a közel zéró energiaigényű épületek kérdése. Egy brüsszeli REHVA szemináriumon elhangzott, hogy a vizsgálat tárgya, mit is értünk ilyen épület alatt? Szerzőnk azt mutatja be, hogy a REHVA szakemberei milyen megfontolásokkal pontosítják a definíciót? (angol nyelvű cikk) Emellett egy felelős EU tisztségviselő véleményét is közreadjuk az energiahatékony épületekkel kapcsolatos irányelve végrehajtásával kapcsolatban, a REHVA Journal-ban megjelent interjú másodközlésével.

Nagy teret kap ebben a számunkban az Odoo-ház, amely hazaérkezett Madridból, ahol jó helyezéseket ért el. Megtekinthető lesz a BME udvarán és a Magyar Épületgépészek Napján is hallhatnak a sikerekről.