Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Mangel Zoárd

Az Agóra Szeged Pólus intézmény gépészeti tervezése

Mangel Zoárd


A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség a Magyar Épületgépészek Napja 2012 rendezvényhez kapcsolódó nyilvános tervpályázatot hirdetett. A pályázaton az első díjat Mangel Zoárd pályaműve nyerte el. Kérésünkre a szerző a következőkben bemutatja tervezési munkáját.

A munka megbízója Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, generáltervezője a BAHCS Művek Kft., Báger András és Helm Csaba volt. Az épületgépész tervezők: Mangel Zoárd, Kovács Zsolt és Kerék Attila voltak.

Az épület tervezését pályázaton nyerte meg a fiatal építész csapat. Szerencsés együttállásként már a pályázat készítéskor is bekapcsolódtunk a tervezési feladatba. A pályázat számos elvárást definiált az épület energetikai elvárásaival kapcsolatban. A pályázat értékelésekor külön kiemelték a gépészeti rész energetikai koncepciójának kidolgozottságát.

Ezek után került sor az engedélyezési, majd a kiviteli tervek elkészítésére. A projekt építési munkáinak záró rendezvényére 2012.november12-én került sor. Az ünnepélyes közönség előtti megnyitás időpontja 2012. december 13. volt.

A projekt célja egy interaktív kiállításnak helyet adó tér létrehozása, ahol közösségi kulturális rendezvények megtartása is biztosítható, a város magjában, mintegy görög Agóra funkcionáljon, ahol a tudás megszerzése, a tapasztalatok cseréje és a minőségi szórakozás egyszerre lehet jelen.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!