Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Július-augusztusi összevont számunkból két érdekességet emelünk ki: beszámolunk az Odoo-ház elkészültéről és útnak indulásáról a Solar Decathlon kiállításra (lásd a fenti montázs felső részét), technikatörténeti cikkünkben pedig bemutatjuk az esztergomi reneszánsz vízgépet (lent).

Természetesen emellett komoly és tartalmas szakmai cikkekkel is találkozhatnak ebben a számban. Első cikkünkben nagyon részletes elemzést olvashatnak a párhuzamosan kapcsolt használati melegvíztárolók kapcsolásáról, áramlási viszonyairól és beszabályozásáról. Több szerző is foglalkozik a geotermikus energia hasznosításával, de olvashatnak az egyedi szennyvíztisztítók alkalmazási feltételeiről és a fűtési rendszer feltöltő vizének minőségi követelményeiről is.

A lap második felében ismét előtérbe kerül az épületek, valamint a klímaközpontok energia-felhasználása. Emellett két cikket is olvashatnak a légtechnikai rendszerek korszerű elemeiről.

Új sorozatot indítottunk ebben a számban, ahol épületgépész szakemberek vallanak szakmai életfelfogásukról, a szakmában betöltött elismert vezető szerepük hátteréről.

Híreink között felhívjuk a figyelmet a szakma fontos rendezvényeire, így a Debreceni Szaknapokra, a CEP EXPO épületenergetikai rendezvényre és a 44. Nemzetközi Gázkonferenciára.