Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

A szakmai közvéleményt érdeklő egyik fontos téma napjainkban az épületek energetikai tanúsítása és az energetikai hatékonyság kérdése, ezért most megjelent májusi számunk ezt a témát kiemelten kezeli. Lektorált cikkünkben két oktatási épület energetikai tanúsításának folyamatát és tanulságait mutatjuk be. Másik, a témával foglalkozó cikkünk szerzője egy megújuló energiaforrások felhasználásával ellátott épület energetikai tanúsításával kapcsolatos egyedi kérdéseket és megfontolásokat mutatja be egy mintapéldán keresztül. A konkrét példák mellett összefoglaló véleményt olvashatnak az energetikai tanúsítás helyzetéről és jövőbeli lehetőségeiről, valamint a megújuló energiaforrások alkalmazásának nehézségeiről és fontosságáról.

Az előzőeken kívül korszerű, energiatakarékos rendszerkialakításokról és készülékekről adunk számot, valamint közreadjuk az indirekt fűtésű melegvíztárolók méretezésével foglalkozó, erre módszert bemutató kétrészes cikk második részét.

A jövendő épületgépész mérnökeinek szakmai felkészültségét és játékos kedvét immár hagyományosan próbára teszi a BME-n rendezett Épületgépész szakmai nap, amelynek programjáról és eredményeiről szakmai hírünkben tájékoztatást adunk. Ebben a számunkban emellett természetesen beszámolunk az elmúlt bő egy hónap fontos szakmai rendezvényeiről is.