Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2012

Októberi számunk egyik központi témája a november 8-9-én sorra kerülő 44. Nemzetközi Gázkonferenciához kapcsolódik. Szerzőink korszerű gázmérő rendszerről és flexibilis, acél égéstermék-elvezető rendszerelemek alkalmazhatóságáról adnak tájékoztatást. Természetesen ebben a számunkban is tájékoztatunk a november 29-én és 30-án megrendezésre kerülő Magyar Épületgépészek Napja rendezvényről, illetve az azt kísérő Oktatási napról.

Bevezető, lektorált cikkünk szerzői példákkal szemléltetik azt a kockázati elvű méretezésen alapuló matematikai módszert, amelyet a külső hőmérséklet tartamdiagramjának leírására dolgoztak ki.

E számunk másik fontos alapgondolata korszerű megoldások bemutatása a légtechnika területéről. Ehhez csatlakozva olvashatnak a természetes szellőzés reneszánszát jelentő megoldásokról éppúgy, mint energiatakarékos hővisszanyerő rendszerekről.

Angolul tudó kedves olvasóink figyelmét felhívom arra a cikkre, amelynek szerzői a közel zéró energiaigényű épületek definícióját vizsgálják európai példa alapján.

Az épületenergetika témájában másik cikket is megjelentetünk, amely az épületenergetikai számításokat megalapozó korábbi TNM rendelet módosításával kapcsolatos. Ez a kérdés a Debreceni Szakmai Napok épületgépészeti szekciójának is egyik témája volt, és szerzői azt vizsgálják, hogy a rendelet módosítása milyen hatással van a távfűtéses épületek energetikai besorolására.