Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Prof. Seppänen, Olli

Interjú Ismo Grönroos-Saikkala úrral, részlegvezető, Energiahatékonysági Egység, Energiaügyi Főigazgatóság

Prof. Seppänen, Olli

professzor, főszerkesztő
REHVA Journal

Az Európai Bizottság energiahatékonyságért felelős egységének részlegvezetőjeként Grönroos-Saikkala úr kulcsfontosságú szerepet tölt be, így a segítségével betekintést nyerhetünk abba, hogy miként hajtják végre az energiafelhasználó termékek környezetbarát tervezéséről szóló irányelvet. Osztálya felelős a környezetbarát tervezéshez kapcsolódó szabályok megalkotásáért.

A REHVA Journal interjút készített Saikkala Grönroos úrral Helsinkiben a FINNBUILD kiállítás alkalmából, amelyet a REHVA és a REHVA finn tagja, a FINVAC szervezett.

A Környezetbarát Tervezésről (ED*) és Energiacímkézésről (ELD**) szóló irányelvek olyan termékcsoportokra vonatkoznak, amelyek fontosak az épületek energiahatékonysága szempontjából, mint például a fűtőberendezések, motorok, ventilátorok és világítóberendezések. Amíg az EPBD azt kívánja meg a tagállamoktól, hogy rendszerszintű követelményeket hozzanak létre, és nem írja elő a követelmények szintjét (kivéve, hogy megszabja a költségoptimumra való törekvést), az ED és ELD specifikus termékcsoportokat céloznak meg és az ED esetében meghatározott minimum követelményeket is létrehoztak. A jövőben több, a Környezetbarát Tervezésről szóló irányelvhez kapcsolódó követelményt kell teljesíteni azoknak a termékeknek, amelyek az épületgépészeti rendszer részét és akár az épületburok részét képezik (pl. ablakok).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!