Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Nagy látogatottság mellett, sikerrel zajlott le a 2013. évi Pollack Expo, ahol érdekes szakmai előadások hangzottak el épületgépészeti témákban is. Lapunkban rövid beszámolót olvashatnak a rendezvényről és felhívjuk Olvasóink figyelmét egy következő jelentős szakmai eseményre: a Szent István Egyetem Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszéke májusban Értékteremtő Épületgépészet – Fókuszban a Jövőnk címmel szervez konferenciát május végén. Ugyancsak rövid beszámolót adunk közre az Építési Szezonnyitó TFH+E szakkiállításról és felhívást az április közepén sorra kerülő Hungarotherm és Construma valamint RENEXPO szakkiállításokra és a DUNAGÁZ Szakmai Napra.
Ebben a lapszámban több PhD hallgató írását olvashatják, akik a 2012. évi Magyar Épületgépészek Napja PhD szekciójában elhangzott előadásuk alapján most szakcikkben mutatják be eredményeiket. Dodog Zoltán a Szent István Egyetemről az elektromos analógián alapuló modellekről ír, amelyeket épülethatároló szerkezetekbe történő energia-bevitel vizsgálatára alkalmazott, Szabó János (BME) egy irodaépületben végzett komfort mérések eredményeit és ezeknek valószínűségelméleti alapokon nyugvó feldolgozását mutatja be. Tirpák Tamás, szintén a BME-ről a többszintes lakóépületek légellátásának vizsgálatára alkalmas modelljét mutatja be, és szemlélteti a modell működését egy többszintes lakóépület példáján. Szénási Rajmund mesterszakos hallgató a Körös Campus ösztöndíjra benyújtott dolgozatának eredményeit foglalja össze, a Bosnjakovic-tényező alkalmazását vizsgáló cikkében.
A felsorolt cikkek mellett energia-megtakarítás célú beruházás eredményeiről, korszerű klíma- és hővisszanyerős szellőztető berendezésekről is olvashatnak lapunkban, de beszámolunk egy új kémény születéséről és új fürdőszobai kialakításokról is.
Tanulságos Életpályák sorozatunkban ezúttal prof. Zöld András gondolatait olvashatják.