Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Lezajlott szakmánk egyik kiemelkedő rendezvénye, a Debreceni Egyetemen szervezett Épületgépészeti Szakmai Napok, ahol érdekes előadásokat hallhattak a résztvevők, és számos cég termékeivel, fejlesztési eredményeivel találkozhattak. Már készülünk a következő találkozásra, a Magyar Épületgépészek Napjára, amely idén is kétnapos lesz: csütörtökön, a BME-n az Épületgépészeti Oktatás Napját rendezik meg, pénteken kerül sor a nemzetközi konferenciára és kiállításra a Corinthia Szállodában. Természetesen mindkét nap lapunk is jelen lesz.
Standunkon megtalálják majd ezt a számunkat is, amelyben ezúttal is több lektorált cikket olvashatnak a szakma neves képviselőitől. Első cikkünk egy megoldásra váró feladatról szól, az egészségügyi intézmények mesterséges levegőellátásáról, amelynek követelményeit a hazai előírások nem határozzák meg megfelelően, ezért szükség van a követelményrendszer kidolgozására. Az energiahatékonysággal hozható kapcsolatba a fokozott hőszigetelésű épületek fűtési határhőmérsékletének és hőfokhídjának vizsgálata is, amelyről következő cikkünk szól. Olvashatnak az atmoszférikus ionoknak a komforttérben tartózkodó ember közérzetére gyakorolt hatásáról is.
Ebben a számunkban is nagy teret kapnak a hővisszanyerős berendezések: több cikk szerzője foglalkozik a hővisszanyerők kialakításával, a rendszer vezérlésével. Új szellőzési téma kap hangot ebben a számunkban: a természetes szellőztetés hibrid szellőzési koncepcióval kombinálva. A szerző összefoglalja és értékeli ezeket a hibrid rendszereket.
Most is bemutatunk korszerű megoldásokat, fejlesztési eredményeket, például gyors és költséghatékony megoldást a régi R22 hűtőközeg cseréjére. Folytatjuk a vízkezeléssel kapcsolatos sorozatunkat, ezúttal a hőszivattyús rendszerek vízkezeléséről, de másik cikkünk szerzője vizsgálja a geotermikus osztók-gyűjtők kialakítását is.
Tanulságos életpályák sorozatunkban dr. Morlin András gondolatait olvashatják.

Találkozzunk a Magyar Épületgépészek Napján, november 21-22-én!