Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2017

Honeywell Home

A helytelen energiafelhasználás megnövelte a magyar háztartások felének fűtésszámláját

Honeywell Home


A Honeywell új, „Az otthonok fűtése – tapasztalatok és szokások” című kutatása kimutatta, hogy a háztartások közel fele nem teszi meg a megfelelő lépéseket a felhasznált energia csökkentése érdekében. A háztartások negyedének hitelt kell felvennie, hogy kifizesse a fűtésszámláját és közel felük nem használ termosztátot a megfelelő hőmérséklet fenntartására. A modern fűtésszabályozási eszközök hiánya hozzájárul a magas fűtésszámlákhoz. A kutatás eredményeit sajtótájékoztató keretében mutatták be.

A 800 magyar háztartás bevonásával készült Honeywell „Az otthonok fűtése – tapasztalatok és szokások” felmérése megállapította, hogy a magyar háztartások csaknem fele (48 százaléka) nem tesz semmit az energia felhasználásának csökkentése érdekében. A válaszadók negyede mondta azt, hogy kénytelen kölcsönkérni vagy hitelt felvenni, hogy ki tudja fizetni a fűtésszámlákat, 19 százalékuk gyakran kerül ilyen helyzetbe.

 

A cikk teljes terjedelmében lapunk 2017/4-es számának nyomtatott változatában található meg, illetve pdf-formátumban is letölthető (előfizetőknek korlátlanul, regisztráltaknak viszont csak havonta egy alkalommal!).

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!