Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Lapszámok

Kérjük válasszon
2013

Gershoj Jensen, Jan

A G24 200 literes napkollektoros házi vízmelegítő berendezés

Gershoj Jensen, Jan

tulajdonos/ügyvezető
Gershoj Energia Kft.

Hazánk a napsütés szempontjából kedvezőbb környezetben helyezkedik el, mint sok más európai ország. Az éves napos órák száma 1900 – 2200 között van és az átlagosan beérkező napenergia 1300 kWh/m2. Ez az oka, hogy a napkollektoros házi vízmelegítők az otthoni melegvízszükséglet előállításának pénztakarékos berendezései.

A villanybojlerhez vagy a gázkazánra kapcsolt vízmelegítők használatához képest a napkollektoros házi vízmelegítő ára rövid idő alatt megtérül. Sőt, miután a befektetés megtérült, a használat a továbbiakban ingyenes. Ha a vízmelegítésre jelenleg átfolyós gázkazánt használ, 4 személyre (napi 200 liter), országos átlagban 6400 Ft-ot költ a melegvízre havonta. Anappali használatú villanybojlerrel ellenben, ami egybeesik a csúcsidős árszámítással, ugyanakkor nagy része egybeesik a napsütéses időszakokkal is, országos átlagban 17 800 Ft is lehet 4 személy havi költsége.

A G24 típusú vízmelegítők esetében a napsugarak energiáját nagy hatékonyságú, speciális fűtőpatronos, vákuumos duplafalú fűtőcsövek gyűjtik össze.

A teljes cikk letöltéséhez jelentkezzen be!