Honlapunk alsó tartalma 1360*768 pixel
képernyőfelbontásnál kisebb érték esetén
a görgetősáv használatával érhető el.

Hírek

Jubileumi, X. Országos Kéménykonferencia

2018-02-22

A megalakulásának 25 éves évfordulóját ünneplő Kéményjobbítók Országos Szövetségének elnöksége és a konferencia Szervező Bizottsága a következő felhívást tette közzé:

A jubileumi, X. Országos Kéménykonferencia megrendezésére
2018. március 22-23-án kerül sor.

A konferencia helyszíne:
Három Gúnár Rendezvényház, Kecskemét, Festő u. 8.

A konferencia tervezett témakörei átfogják a kéményáramkör tervezésének és kialakításának aktuális kérdéseit, az európai előírásoknak megfelelő szilárd- és gáztüzelésű szerkezetek bemutatásán és égéstermék-elvezetésén át a levegő minőségre gyakorolt hatásukig. Kiemelt figyelmet fordítunk az átalakuló kéményseprő szolgáltatásra, bemutatjuk az OKF szerepét, továbbá a gyakorlatban jelentkező kéményseprőipari feladatokat, tapasztalatokat. Szó lesz a kéményépítők tapasztalatairól a kéményáramkör nem megfelelő működéséből eredő balesetek és az életveszély elhárítása terén.

A konferenciaterem előterében elhelyezhető kiállítói standokon a résztvevők megismerhetik a korszerű gyártmányokat és azok alkalmazási feltételeit.

A konferencia igényes programfüzetében a védnökök, támogatók, kiállítók és hirdetők részére megjelenési lehetőséget biztosítunk.

A rendezvény helyszínén, de önálló teremben üzleti tárgyalások megtartására, szakmai egyeztetésekre, tájékoztatók megszervezésére is lehetőség van.

A konferencia a Földművelésügyi Minisztérium, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Építész Kamara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara védnökségével valósul meg, és a konferencia megrendezését számos szakmai szervezet is támogatja.

 

Szakmai program

A kiállítás megnyitójára március 22-én, csütörtökön délelőtt 9 órakor kerül sor, majd 9:30-kor ezt követi a konferencia megnyitása és a Meszléry Celesztin-díjak átadása. A délelőtti plenáris ülés előadói tájékoztatást adnak a szakmát érintő és érdeklő átfogó kérdésekről, így az OKF szerepéről az átalakuló kéményseprő szolgáltatásban, a kéményseprés helyzetéről és jövőjéről, hazánk levegőminőségi állapotáról és a levegőtisztasággal összefüggő ombudsmani gyakorlatról. 

Építész előadónk a kémény és a gyakorló építész kapcsolatát vizsgálja.

Délután szakmai előadásokon bemutatjuk a Kecskeméten megvalósulás előtt álló faapríték tüzelésű fűtőművet, de szó lesz többek között a háztartási és a nagyüzemi szilárdtüzelés hatásáról a környezetre, a gázipari és a kéményseprő-ipari szabályozás gyakorlatának ütközéseiről, a szilárdtüzelésű berendezések történeti kialakulásáról és elterjedéséről Magyarországon, a tüzelőberendezések mai alkalmazásáról, valamint a kályhásság és a társszakmák kapcsolatáról.

A konferencia kapcsolódik az Erdélyi Építészeti Biennálé rendezvényhez, amelynek megnyitójára a nap végén meghívjuk a résztvevőinket.

A konferencia első napját fogadással zárjuk, ahol a Bohém Trió színvonalas zenéje mellett mód lesz a szakemberek találkozására és eszmecseréjére.

A konferencia második napján, március 23-án a téma: „A tüzelőberendezések tervezett működésének feltételei a kéményáramkörben”.

Az itt elhangzó előadások a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara szakmai továbbképzését képezik. Itt szó lesz többek között a fatüzelésű kazánokra vonatkozó előírások szigorodásáról, ennek várható hatásairól, a korszerű égéstermék-elvezető berendezések forgalomba hozatalának, tervezésének és beépítésének szabályairól, az aktuális kéményseprő-ipari feladatokról és tapasztalatokról. Előadóink foglalkoznak például a gyűjtőkémények üzemeltetésének, biztonságának aktuális kérdéseivel, a tüzelőberendezések környezeti hatásával kapcsolatos tervezési és üzemeltetési kérdésekkel és az építőipari folyamat problémaköreivel a szerződéskötéstől az átadás-átvételig.

Újdonság a konferencia történetében, hogy a konferencia helyszínen megfogalmazott és bemutatott ajánlásait a konferencia regisztrált résztvevői elektronikus úton fogadhatják el.

A konferencián bemutatjuk szakmánk múltját is: az érdeklődők megtekinthetik a Kéményseprő Múzeum és az Épületgépészeti Múzeum kiállítását.

A Média Sarokban lehetőség lesz az épületgépészeti és energetikai szaklapok, az írott és az elektronikus sajtó képviselőivel való kapcsolatfelvételre.

A konferencia zárásaként a szervezők igazán kiemelkedő programot ajánlanak az érdeklődőknek: pénteken este 8 órakor a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban a Bohém Fesztivál keretében mutatják be Ittzés Tamás – Lanczkor Gábor A Lutherek című ragtime operáját.

Jelentkezés a konferenciára: www.kemenyjobbitok.hu

 

A teljes híranyag lapunk 2018/1-2-es számának nyomtatott változatában található, illetve az alábbi gombra kattintva pdf-formátumban is rendelkezésre áll.